Dyrepasser

Prøv kræfter med at passe dyr på efterskole

 

Går du og drømmer om at blive dyrepasser senere i livet? Så kan du få lov at opleve det at have ansvar for dyr her på Vestfyns Efterskole. Her får du lov til at arbejde med alt det praktiske der der skal til for at passe dyr, men også de spændene og sjove oplevelser der følger med at være tæt på de forskellige dyr. 

På Vestfyns Efterskole er man dyrepasser i en uge ad gangen. I den uge er det dit ansvar at passe på dyrene og sørge for at de har det godt, og får det de har brug for. På efterskolen har vi større flok af dyr du skal tage dig af heriblandt både høns, heste, grise, køer og får. 

Helt konkret så starter din dag i stalden kl. 7, hvor du skal tjekke til dyrene, at de har det godt, men også at de får foder og er klar til dagen. I løbet af dagen skal der måske muges ud, og om aftenen skal der fodres igen. 

Når man har med dyr at gøre kan man ikke altid forudse hverdagen, f.eks. når fårene får lam, skal man holde øje med om der er kommet nye lam til over natten og evt. bringe dem ind i stalden, så de kan få en god start på livet – måske får du endda mulighed for at overvære læmningen! Derudover kommer der også en gang om året nye smågrise eller kalve, og det er altid en stor oplevelse. De skal naturligvis ses efter ligesom de andre dyr på skolen, men kræver nok lidt mere opmærksomhed end de ældre dyr.